Ingredienser

Ca. 100 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g sukker
  • 250 g mørk sirup
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. nellike
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. vand
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g pomeransskal

Brunkager

Sådan gør du (45 minutter):

1. Smelt fedtstof, sukker og mørk sirup til sukkeret ikke knaser længere (må ikke koge). Derefter afkøles massen.

2. Opløs potasken i vandet. 

3. Sigt stødt kanel, nellike og mel sammen. 

4. Ælt nu alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. 

5. Del dejen i 4 dele, og form dem til kugler. Rul disse ud til pølser, som pakkes i pergamentpapir og lægges i fryseren til dagen efter. 

6. Tag dejen op af fryseren, og læg den til optøning i 15-30 min. indtil den er skæreklar. 

7. Skær dejpølserne i skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapirl.

Bagetid: 
Ca. 6 min. ved 180°C (varmluft 170°C) på ovnens midterste rille.