Ingredienser

4 store eller ca. 8 små

  • 375 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • Ca. 2 ½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 spsk. olie

Fyld:

  • 400 g rensede spinatblade
  • 200 g hytteost
  • 200 g kyllingestrimler el. 200 g kødfars
  • 25 g reven parmesanost
  • 1 æg
  • 1 fed hakket hvidløg 

Calzone med spinat og kylling

Tip! Du kan også bruge en rest kødsauce i dine calzoner. Du skal bruge 200-250 g.

Sådan gør du ():

1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel lidt ad gangen.

2. Rør dejen sammen og ælt den i ca. 5 min. Lad den hæve ca. 1 ½ time.

3. Damp spinaten i en gryde med tætsluttende låg til spinaten er faldet sammen.

4. Afkøl spinaten lidt og pres væden fra. Rør spinat sammen med kyllingestrimler, hytteost, parmesanost, æg og hvidløg og krydr med salt og peber.

5. Slå dejen ned, del den i fire og rul dem ud som til pizza. Læg dem på en bageplade med bagepapir og fordel fyldet på halvdelen af dejen. Læg den anden halvdel over, og saml siderne ved at trykke dem sammen med en gaffel. Klip små huller i dejen så dampen kan slippe ud.

Bagetid: Ca. 20 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C) til calzonen er gylden og sprød.