Ingredienser

10 stk. ciabattas

Step 1:

  • 225 g (2,25 dl) vand
  • 200 g (ca. 3⅓ dl) Amo Hvedemel
  • 3 g gær

Step 2:

  • 285 g (ca 4⅓ dl) Amo Durummel
  • 225 g (2,25 dl) vand
  • 2 tsk. honning
  • 3 g gær (ja, mere gær)
  • 12 g (ca. 2 tsk.) havsalt/flagesalt (blandes i til slut)

Ciabatta med honning og havsalt

Sådan gør du (5 timer):

1. Bland alle ingredienserne i Step 1, lad stå i ca. 3 timer.

2. Bland dejen fra Step 1 med durummel, vand, gær og honning. Rør først 3 min. langsomt, derefter 5 min. hurtigt.  Kom salt i og fortsæt med at røre ved høj hastighed, indtil dejen samler sig om dejkrogen. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

3. Mel bagebordet med durummel. Læg dejen op på bagebordet. Del dejen i 10 dele, vend dem i durummel og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad hvile i ca. 20 min.

4. Forvarm ovnen til 260˚C (varmluft 240˚C). Sæt brødene ind i ovnen og sænk temperaturen til 240˚C (varmluft 220˚C). Bag brødene i 14-18 min.

5. Lad brødene afkøle på en bagerist.