Ingredienser

2 stk.

Ciabatta

Tip! Du kan ælte forskellige former for fyld i dejen. Prøv med hakkede, soltørrede tomater eller hakkede oliven (uden sten). Det smager også godt med hakkede krydderurter eller tørrede tranebær i dejen. Prøv dig frem med de smagsvarianter, du holder af.

Sådan gør du (210 minutter):

1. Opløs gæren i det kolde vand i en stor skål.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en glat masse. Ælt i nogle min. (3 min på maskine, 5 min med hånden). Dejen skal være meget elastisk. Dæk skålen med film og lad den hæve, lunt og tildækket, i 2 timer. Den skal være 3-4 gange større og fuld af bobler.

3. Skær forsigtigt med en skarp kniv dejen i to dele. Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen, at brødet skal være meget grovporet.

4. Form brødene.

5. Sigt lidt mel over brødene og lad dem efterhæve 1 time.

Bagetid:
30-35 min i en 220ºC forvarmet ovn (varmluft 200ºC). Lad brødene køle af på bagerist.