Ingredienser

1 kage

Dej: 

  • 75 g Amo Hvedemel
  • 120 g smuttede mandler
  • 240 g flormelis
  • 1 tsk. bagepulver
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 6 æggehvider
  • 180 g smeltet smør

Sirupscitroner:

  • 2 økologiske citroner skåret i tynde skiver
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vand

Tilbehør: 

  • 200 g mascarpone
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 vaniljestang  

Citronkage

Dejlig citronkage pyntet med citronskiver og overhældt med citronsirup. Serveres med mascarponecreme.

Sådan gør du (45 minutter):

1. Blend mandlerne meget fint. 

2. Kom mel, flormelis, mandler, citronskal og bagepulver i en skål, og bland det godt. 

3. Tilsæt æggehvider og smør, og rør det hele grundigt sammen med en håndmixer eller i en røremaskine, til dejen er glat. Hæld dejen i en smurt springform.

Bagetid:
Ca. 25-30 min. midt i en 180°C forvarmet ovn (varmluft 160°C).

4. Sirupscitroner: Kom citronskiver, sukker og vand i en gryde, og lad det småkoge i ca. 10-15 min. til det hvide i citronerne er blevet gennemsigtigt. 

5. Tag citronskiverne op, og lad lagen koge videre til konsistensen er som sirup. 

6. Læg citronskiverne på den afkølede kage, og hæld siruppen over. 

7. Tilbehør: Rør mascarpone, flormelis og vaniljekorn sammen, og server mascarponecremen til kagen.