Find en tykbundet gryde. Hæld vandet i og varm op til middel varme. Tilsæt smør og salt. Rør det sammen og tilsæt derefter vaniljesukker og mel på en gang og rør. Dejen ser mærkelig ud i begyndelsen, men vil samle sig efterhånden. Når den har samlet sig, skruer du varmen helt ned og tilsætter æggene et ad gangen, mens du rører i dejen. Lad dejen koge i 2 minutter - stadig under omrøring - før du hælder den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lad dejen hvile i posen i 10 minutter.
Bland sukker og kanel i en skål.
Hæld fritureolien i en gryde og varm op til 180°C. Sprøjt dejen direkte ned i olien. Brug en saks til at klippe den af i passende længder. Churros koges i olien i 5 - 8 minutter, tages op med hulske og lægges på en rist. Efter 10 - 20 sek. rulles de i sukker-/kanelblandingen.