Ingredienser

1 kage

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 250 g sukker
  • 50 g smø
  • æg
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fyld:

  • 125 g smør
  • ½ dl mælk
  • 200 g brun farin
  • 100 g kokosmel

Drømmekage fra Brovst

En af de mest elskede kager i Danmark!

Sådan gør du (40 minutter):

1. Pisk æg og sukker, til det skifter farve og er let og skummende.

2. Smelt smørret, tilsæt mælken, lad det bilve lunt og hæld det i dejen.

3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen. Hæld dejen i en bradepande (25 x 35 cm) med bagepapir. 

Bagetid:
Ca. 25 min. på nederst rille  i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC). 
Når der er ca. 15 min. tilbage af bagetiden laves fyldet.

Smelt smør, og tilsæt mælk og brun farin og kog op. Rør kokosmel i og hæld blandingen over kagen, når den har bagt i 25 min. Bag kagen videre i ca. 10 min. og lad den køle af i formen.