Ingredienser

1 stk.

Dej:

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • Ca. 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker 
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør 

Fyld: 

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • ½ spsk. kanel
  • 3 æbler i tern
  • 75 g rosiner 

 

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. vand 

Efterårsroulade

Tip! I stedet for rosiner kan du bruge mørk chokolade.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Opløs gæren i lunken mælk, og tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Sæt den til hævning, lunt og tildækket, ca. 30 min.

3. Rør blødt smør, brun farin og kanel sammen. Rul dejen ud til en stor firkant. Smør fyldet ud over dejen, drys med æbler og rosiner og rul dejen sammen til en roulade.

4. Lad rouladen hæve lunt i ca. 15 min.

Bagetid: Ca. 20-25 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).

Glasur: Rør flormelis sammen med vand og smør glasuren på rouladen, når den er blevet næsten helt kold.