Ingredienser

24 stk.

  • 100 g smør ved stuetemperatur
  • 1 ½ dl lyst muscovadosukker
  • 1 æg
  • 150 g Amo Sigtet Speltmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. stødt kanel
  • 1 dl hakkede nødder, f.eks. pistacienødder eller mandler.
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl hvide chokoladeknapper

Engelsk julekage med tranebær og hvide chokoladestykker

Her finder England og USA sammen i en og samme kage, nemlig den klassiske kanelkage med lidt ekstra spræl.

Sådan gør du (30 min.):

1. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt ægget.

2. Bland de øvrige ingredienser sammen i en røreskål.

3. Vend de tørre ingredienser sammen med smørblandingen.

4. Sæt vha. to spiseskeer 24 stk. dejklatter ud på en bageplade med bagepapir.

5. Bag i midten af ovnen ved 175°C i 10 min.

6. Lad kagerne køle af på pladen i nogle minutter inden du flytter dem over til risten, hvor du lader dem afkøle helt.

Tips: Udskift tranebærrene med rosiner, hvis du vil, dyp den halve kage i smeltet chokolade og lad chokoladen stivne.