Ingredienser
15 stk.
Vaniljecreme:
Fyld:
Pensling:
Pynt:
1. Opløs gæren i lunkent mælk, tilsæt vaniljesukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.
2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej, som skal være blød, og form den til en kugle.
3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 min.
4. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 50 x 30 cm. Skær dejen i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel vaniljecremen og hakket chokolade på dejen. Fold dejen sammen omkring fyldet og tryk kanten godt sammen.
5. Læg bollerne med sammenføjningen nedad i smurte papirmuffinforme og sæt fastelavnsbollerne til hævning i ca. 30 min
Pensling: Sammenpisket æg.
Bagetid: Ca. 10-15 min. midt i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).
Vaniljecreme:
Rør æggeblommer, sukker og mel. Kom kogende mælk i æggemassen. Varm den igennem til cremen er tyk. Lad den køle af.