Ingredienser

12 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 50 g gær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • Ca. 2 dl mælk
  • ½ tsk. salt

Pensling:

  • 1 æg

Flødecreme:

  • 2 dl mælk  
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. Amo Hvedemel
  • 2 dl piskefløde

Frugtcreme:

  • 5 dl piskefløde
  • Flormelis
  • Purerede bær

Chokoladecreme:

  • 200 g mørk chokolade
  • 7½ dl piskefløde
  • 3 spsk. flormelis

 

 

Fastelavnsboller med cremefyld

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Opløs gæren i lunkent mælk, tilsæt vaniljesukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej, som skal være blød, og form den til en kugle.

3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 min.

4. Slå dejen ned og form 12 boller.

5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 min.

Pensling: Sammenpisket æg.

Bagetid: Ca. 10-15 min. midt i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). 

Flæk de afkølede boller og læg dem sammen med din favoritcreme.

Flødecreme
Rør æggeblommer, sukker og mel. Kom kogende mælk i æggemassen. Varm den igennem til cremen er tyk. Lad den køle af. Pisk fløden og vend vaniljecremen i flødeskummet (ca. halvt af hvert). Cremen kan evt. tilsættes hakket chokolade.

Frugtcreme:
Purerede bær (gerne fra frost) smages til med flormelis og vendes i flødeskum eller flødecreme.

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade smeltes i 7½ dl piskefløde. Køles HELT af (+5°C) og piskes op med 3 spsk. flormelis til konsistensen er fast, men cremet.