Ingredienser

12 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • Ca. 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg 
  • 25 g sukker
  • 75 g blødt smør

Fyld:

  • 100 g mørk chokolade
  • 4-6 knuste tyrkisk peber
  • 100 g marcipan

Fastelavnsboller med tyrkisk peber

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Opløs gæren i lunkent mælk, og tilsæt æg, sukker, hvedemel og det bløde smør. Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Form den til en kugle og lad den hvile tildækket i 30 min.

2. Rul dejen ud 30 x 40 cm og skær den i 12 lige store kvadrater på ca. 10 x 10 cm.

3. Rør smeltet chokolade, knuste bolcher og marcipan sammen til fyld.

4. Fordel fyldet midt på kvadraterne. Pak dejen godt sammen over fyldet, læg bollerne med sammenføjningen opad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30-45 min.

Pensling: Sammenpisket æg 

Bagetid: Ca. 10-15 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).

Pynt: Smeltet chokolade og krymmel