Ingredienser

Dejen:

  • 500 g Gluten Flour
  • 75 g Revet Gulerod 
  • 50 g Olie
  • 2 tsk. Salt 
  • 50 g Sukker
  • 50 g Gær
  • 230 g Vand, ca.

 

 

Favorit til Frikvarteret

3 nemme opskrifter lavet på én grunddej. Perfekt til madpakkerne.

Sådan gør du (1 time 20 min.):

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie,
  2. Tilsæt Gluten Flour og rør det hele godt sammen. Bedste resultat bliver en dej rørt på en køkkenmaskine. Dejen skal æltes indtil den er helt glat og ensartet, tilsæt nu revet gulerod og ælt dejen 1 min. mere.
  3. Sæt dejen til at hæve i 15 minutter med et viskestykke over skålen. Dejen er nu klar til brug.

1. Pølse Bites

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkantet plade (ca. 20 x 40 cm). Skær nu dejstykket i 6 lange banner. Kom evt. en stribe ketchup i midten.
  • Rul dejen om pølserne fra den smalle ende. Pensl evt. med vand på kanten, og vend samlingen nedad mod bordet.
  • Del nu dejstykket med pølsen i 4 stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med et sammenpisket æg og pynt med sesamfrø.
  • Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.

2. Oste twister

  • Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord og smør først flødeost ud over hele firkanten. Drys herefter med oregano. Fold først en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel ind over den første, så du opnår 3 lag dej. Rul meget forsigtigt dejen så flad som muligt.
  • Skær dejen ud i strimler, ca. 2-3 cm brede. Rids nu strimlen op med en skarp kniv, men ikke hele vejen igennem dejen, og med lidt afstand til enderne. Tag fat i den ende, hvor strimlen er sprættet op, så du har højre hånd om den ene og venstre hånd om den anden. Sno dem rundt om hinanden til hele strimlen er snoet en omgang rundt.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med et sammenpisket æg og pynt med sesamfrø og blå birkes.
  • Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.


3. Skinkehorn med ost

  • Del dejen i 2 kugler. Rul dejen i en cirkel og del hver cirkel i 8 trekanter.
  • Læg en skive ost og et stykke skinke på. Rul sammen fra den brede ende i retning mod den tynde ende, så den får form som et horn.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med let sammenpisket æg og drys med lidt revet ost.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter.