Ingredienser

Ca 75 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 325 g smør eller margarine
  • 1 lille ½ tsk. hjortetaksalt
  • Reven skal af 1 usprøjtet citron

Pynt

  • Æggehvide
  • Hasselnøddeflager
  • Sukker

 

Finskbrød med citron

Sådan gør du (1 time & 20 min):

1. Sigt hjortetaksalt sammen med melet. 

2. De øvrige ingredienser tilsættes og arbejdes sammen til en dej.

3. Sæt dejen på køl en time, og rul den ud i en firkant på 1 cm’s tykkelse. 

4. Dejen stryges med sammenpisket æggehvide, og drysses med hasselnøddeflager og sukker. Pynten skal på i nævnte rækkefølge, ellers falder nøddeflagerne af kagerne. 

5. Dejen skæres ud til finskbrød og sættes på en bageplade med bagepapir. 

Bagetid: 
8-10 min. ved 200°C (varmluft 180°C).