Ingredienser

1 Focaccia

Topping:

  • 1/2 dl. olivenolie
  • 140 g. marineret feta i tern (1 glas)
  • 50 g. soltørrede tomater i olie
  • Lidt frisk rosmarin
  • 2 tsk. flagesalt

Focaccia med Feta, soltørret tomat og rosmarin

Tips: Erstat noget af olivenolien i dejen med noget af marinaden fra fetaosten. Vælg evt. fetaost, som er marineret i soltørrede tomater for ekstra meget smag.

Sådan gør du (90 min.):

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt honning, salt og olie samt mel.
  2. Ælt dejen godt igennem. Den skal være lind. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med film eller låg. Lad hæve til dobbelt størrelse.
  3. Smør en bradepande med olie eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i og fordel den jævnt i bradepanden. Dæk den med en omvendt bradepande eller et klæde og lad dejen efterhæve i 20-30 minutter.
  4. Bag brødet ved 200°C på midterste rille i ca. 30 minutter. Dæk brødet med et stykke bagepapir i det sidste stykke af bagetiden. Når brødet lyder hult, når du banker på det, er focacciaen færdigbagt. Afkøl brødet på en bagerist.