Ingredienser

20 stk.

  • 500 g (8 ½ dl) Amo Hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g margarine
  • 1 æg
  • 50 g (½ dl) sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • Evt. 100 g rosiner

Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg 

Fødselsdagsboller

Ingen fødselsdag uden boller. Verdens bedste fødselsdagsboller er bløde, smagfulde og dufter af glade fødselsdagsminder.

Sådan gør du (80 minutter- heraf ca. 50-60 minutters hævetid):

  1. Lun mælken til den er håndvarm (37° C), og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt ca. 5 min.
  2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt. ca. 20 min, til dobbelt størrelse.
  3. Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del pølsedejen i 20 lige store stykker og form dem til boller.
  4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, 30-40 min. Pensl bollerne med æggestrygelsen.

Bagetid: 10-12 min på midterste rille i en 225° forvarmet ovn (varmluft 200°C).