Ingredienser

24 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • Ca. 2½ dl mælk
  • 1 spsk. sukker (25 g)
  • 1 tsk. salt (5 g)
  • 1 tsk. kardemomme (2 g)

Pensling:

  • Sammenpisket æg 

Fødselsdagsboller

Ingen fødselsdag uden boller. Verdens bedste fødselsdagsboller er bløde, smagfulde og dufter af glade fødselsdagsminder.

Sådan gør du (35 minutter):

1. Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (ca. 37°C). Opløs gæren heri.

2. Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i.

3. Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror, der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen helt perfekt.

4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.

5. Kom godt med mel, eller lidt olie, på hænderne (dejen er stadig lidt blød og fedtet) og form bollerne.  Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 40 min. Pensl bollerne med sammnpisket æg.

Bagetid: Ca. 10-12 min. midt i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C).