Ingredienser

Ca. 6 portioner

Tærtedej

Fyld 

  • 1 bundt spæde asparges
  • 1 bundt spæde gulerødder
  • Nogle spæde salatløg
  • 150 g fetaost
  • 300 g varmrøget laks 

Æggemasse 

  • 3 æg
  • 1 ½ dl fløde
  • 1 ½ dl mælk
  • 250 g revet lagret ost
  • Salt og friskkværnet sort peber

Topping 

  • Karse 

Forårstærte med nye asparges og varmrøget laks

En tærte med forårets første høst hører virkelig påsken til. Her med spæde asparges, fetaost og varmrøget laks.

Sådan gør du (1 time, 20 min.):

1. Sæt ovnen på 200°.

2. Bland mel, salt og smør til en smuldret masse. Tilsæt vand og arbejd hurtigt sammen til en dej. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 24 cm) og prik huller i dejen med en gaffel.

3. Læg folie rundt langs kanten, så dejen ikke synker sammen, når den bages. Bag i midten af ovnen i ca. 10 min. Tag tærten ud af ovnen og fjern folien.

4. Kog gulerødder og asparges i letsaltet vand i et par minutter. Lad afkøle og del herefter gulerødderne på langs.

5. Skær salatløget i tynde skiver og fordel løg, fetaost og laks på tærten. Pisk ingredienserne til æggemassen sammen og hæld over. Læg asparges og gulerødder på. Bag tærten i midten af ovnen i 20-30 min. eller til den er gylden.

6. Tag tærten ud og pynt med karse.