Tip: Ønsker du en blød skorpe, kan du pakke brødet ind i et viskestykke, når det er varmt.
Sådan gør du
(2 tim & 10 minutter):
Hæld kogende vand over rugkernerne. Lad dem stå i ca. 30 minutter.
Hak fignerne fint og bland dem sammen med de øvrige ingredienser, rør ved lav hastighed i 5 minutter.
Smør to 1½ liters forme og hæld dejen i. Fugt hænderne og tryk dejen ned. Lad den hæve i 30-40 minutter eller til dejen når formens kant.
Forvarm oven til 250˚C (225˚C ved varmluft)
Sæt formene i ovnen og sænk samtidig temperaturen til 175˚C. Bag i nederste del af ovnen i 60-70 minutter eller til brødets indvendige temperatur er 96˚C.
Lad brødet afkøle på en rist inden servering
Tip: Ønsker du en blød skorpe, kan du pakke brødet ind i et viskestykke, når det er varmt.