Ingredienser

1 brød

Frugt- og nøddebrød

Det er noget specielt at servere brød med frugt og nødder i – det hører julen til. Her har du opskriften på et saftigt brød med rosiner, abrikoser og nødder!

Sådan gør du (2 timer):

1. Hak valnødderne groft. Bland abrikoser, rosiner, hasselnødder og de hakkede valnødder sammen. Rør melene i.

2. Varm vandet i en kasserolle til det er fingervarmt (37°C). Kom salt og gær i kasserollen. Rør gærblandingen i melblandingen og ælt i ca. 5 min. til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i 40 min.

3. Bearbejd dejen let på et melet bord og form det til et rundt brød. Lad brødet efterhæve på en bageplade med bagepapir eller i en hævekurv i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 225°C. Bag i ca. 35 min.