Ingredienser
2 stk.
Dag 1
Dag 2
Tip! Hvis du ønsker brødet uden kerner, så erstat de 450 g rugkerner med 450 g Amo Hvedemel. Hvis du bager 2 brød samtidig bliver de bedst med varmluft.
Bagedag 1
1. Bland rugmel og hvedemel og rør vandet i lidt ad gangen. Rør saltet i sammen med surdejen – dejen er ret tynd. Sæt dejen til hævning tildækket 1 døgn i stuetemperatur.
Bagedag 2.
2. Tag 3 dl af dejen fra og gem til næste gang, der skal bages.
3. Rør øl, vand, brun farin og rugkerner i resten af den hævede dej.
4. Fordel dejen i to smurte forme.
5. Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, i 6-8 timer.
Bagetid:
Ca. 1½ time i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft 160°C).
6. Tag brødene ud af formene, og dæk dem med et rent viskestykke. Det er vigtigt at brødene er helt afkølede, når de skæres i skiver.