Ingredienser

Ca. 14 stk.

  • 550 g Amo Sigtet Speltmel
  • 50 g gær
  • Ca. 4 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 2-3 spsk. rosmarin 
  • 2 spsk. flydende honning

Grill flûtes

Dejlige sommerflûtes med rosmarin.

Sådan gør du (1 tim 40 min):

1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt speltmel, salt, rosmarin, honning og olivenolie. 

2. Ælt dejen grundigt til den er smidig og lad den hæve tildækket i ca. 40 min. 

3. Tag dejen op på et melet bord. Del dejen i 14 stykker og form dem til boller. Lad dem hvile i 5-10 min. og form dem til små flûtes, ca. 25 cm lange. 

4. Læg brødene på en bageplade, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min. Skal flûtene bages på grill, lægges de på bagepapir - så er de nemmere at flytte over på den varme bagesten. 

Bagetid på grill:
Ca. 12-15 min. 

Bagetid i ovn:
Ca. 12-15 min. midt i 225ºC forvarmet ovn (varmluft 200ºC) 


Vejledning til hvordan du bager på grill: 
Bag brødene i en grill med indirekte varme. Varmen i grillen styres af mængden af kul. Læg en bagesten eller en pizzasten oven på grillristen, lad den blive varm og bag brødene på den. Læg brødene på bagepapir, så er de nemmere at flytte over på bagestenen.