Ingredienser

8-10 pers.

  • 275 g Amo Hvedemel
  • 300 g brun farin
  • 2 dl olie
  • æg
  • ½ tsk. groft salt
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 375 g groft revne gulerødder
  • 50 g rosiner
  • 35 g valnøddekerner

Cremetopping: 

  • 200 g flødeost naturel eller mascapone
  • 2 spsk. vand
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk. revet skal fra 1 økologisk citron
  • 2 tsk. saft fra 1 økologisk citron

Gulerodskage

Lækker kage med revne gulerødder og valnødder. Toppet med ostecreme og hakkede valnødder.

Sådan gør du (1 time):

1. Pisk brun farin, olie og æg sammen. 

2. Bland mel, salt, bagepulver, vaniljesukker, kanel og natron og sigt det i olieblandingen.

3. Skræl og riv gulerødderne groft og vend dem i dejen med grofthakkede valnødder og rosiner.

4. Kom dejen i en stor rugbrødsform eller springform (26 cm i diameter) og bag den.

Bagetid:
Ca. 45 min midt i en 185ºC forvarmet ovn (varmluft 160ºC). 

Cremetopping:
Bland flødeost og flormelis og rør det glat. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser.

Når kagen er helt afkølet fordeles cremen på toppen. Slut af med et drys hakkede valnøddekerner.