Ingredienser
2 stk.
Pynt:
Hold gang i surdejen - tag en klump dej fra, ca. 350 g, og stil det lunt et par dage. Så er der surdej til næste bagning. Surdejen kan opbevares tildækket i køleskab i 14 dage.
1. Opløs gæren i vand og tilsæt alle ingredienser, undtagen de revne gulerødder. Ælt dejen godt sammen.
2. Tag evt. surdej fra til næste bagning.
3. Tilsæt gulerødder, og ælt dejen ca. 1 min. mere.
4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 2 timer.
5. Kom dejen i 2 smurte bageforme (2½-3 liter). Tryk den godt ned i formen, og glat overfladen med en våd dejskraber.
6. Drys evt. med græskarkerner.
7. Lad brødene efterhæve tildækket og lunt til dejen når kanten af formen, ca. 1½ time.
Bagetid:
Ca. 1 time og 15 min. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Sæt brødene i ovnen og skru straks ned til 180°C (varmluft 170°C).