Ingredienser
Chokoladekage
Frosting
Pynt
Halloween versionen af den klassiske romkugle. Lav din egne uhyggelige ansigter og server for både børn og voksne.
1. Tænd ovnen på 200°, og beklæd springformen med bagepapir. Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle let af.
2. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao, og sigt det i dejen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen godt sammen.
3. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagen helt.
4. Smuldr kagen, til den har konsistens som trøffeldej.
5. Frosting: Smelt chokoladen over vandbad. Rør flødeost, smeltet mørk chokolade og flormelis
sammen, og bland det i kagekrummerne til en jævn konsistens. Sæt massen i køleskabet i ½-1 time.
Form den kolde kagemasse til små kugler på ca. 3 cm i diameter. Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.
6. Pynt: Smelt hvid chokolade over vandbad. Pas på med at den hvide chokolade ikke bliver for varm max 28- 29°C. Dyp herefter hver kugle i den smeltede chokolade, så den dækkes jævnt, og lad chokoladen dryppe af, mens du holder den ind over skålen. Når chokoladen er stivnet tegn da ansigter på.