Ingredienser

1 stor eller 2 små

  • 500 g Amo Tipo 0
  • 35 g gær
  • Ca. 3-3½ dl vand
  • 1½ spsk. olie
  • 1½ tsk. salt

Verdens nemmeste tomatsuce:

  • 150 g koncentreret tomatpuré
  • 2 fed presset hvidløg 
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Hjemmebagt pizzabund

Hjemmebagt pizzabund og 3 forslag til fyld.

Sådan gør du (60 minutter):

1. Opløs gæren i håndvarmt vand.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt dejen ca. 4-6 min., til den er glat og smidig. Form en kugle.

3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 30 min. 

4. Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
 

5. Nu er dejen klar til at blive rullet ud og brugt til pizza. Rør alle ingredienser til tomatsauce sammen og server med dine foretrukne tilbehør.

Bagetid: 
10-12 min. i en forvarmet ovn ved 250°C (varmluft 230°C).


Forslag til fyld: 

Parma rucola pizza
Tomatsauce, oregano og revet ost. Når bunden er bagt pyntes med frisk rucola og tynde skiver parmaskinke.

Pizza Margherita
Dræn saften fra en dåse flåede tomater. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem på bunden. Kom tynde skiver mozzarellaost på, krydr med salt, peber og evt. friskpresset hvidløg. Når pizzaen er bagt pyntes med friske basilikumblade.

Pizza pepperoni
Kom tomatsauce, pepperoni, hvidløgskrydderi, pizzakrydderi, løgringe, sorte oliven og revet ost på bunden.