Ingredienser

Ca. 25 stk.

  • 550 g Amo Hvedemel
  • 200 g honning
  • 150 g brun farin
  • 150 g margarine
  • 1 æg
  • 2 spsk. fintrevet appelsinskal 
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. natron

Pynt: 

  • Smeltet mørk chokolade 
  • Sukkerstjerner eller sukkerkugler

Honningkagehjerter

Sådan gør du (10 minutter + 1 døgn + 25 minutter):

1. Smelt honning, farin og margarine sammen i en gryde. 

2. De øvrige ingredienser, undtagen æg og mel, røres i. Massen afkøles til den er lunken. 

3. Æg og mel røres i, og dejen æltes sammen. Dejen hviler i mindst 1 døgn i køleskab.

4. Dejen rulles ud i ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes med hjerteforme eller skæres efter skabelon. 

Bagetid:
Ca. 5-8 min. på miderste rille i en 220C forvarmet ovn (varmluft 200C) 


Pynt:
Brun glasur eller chokolade

Drys med sukkerstjerner eller sukkerkugler.