Ingredienser

1 stk

Hurtigt rugbrød med valnødder

Sådan gør du (2 timer og 10 min.):

1. Giv de knuste rugkerner og vandet et opkog. Køl lidt af og tilsæt kærnemælk og øl. Bland citronsyre og de tørre ingredienser i et fad. Når væsken er håndvarm opløses gæren heri og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Dejen skal være lind (fedtet).

2. Lad dejen hæve, lunt og tildækket i 20 min.

3. Fugt bordplade og fingrene med lidt koldt vand. Form dejen til en kugle og tril den til en pølse. Læg den i en smurt 2,5 liters bageform.

4. Pensl brødet med koldt vand og prik overfladen med en gaffel.

5. Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, i 20 min.

6. Bagetid: Sæt brødet nederst i en kold ovn – der indstilles på 200°C (varmluft 180°C). Bages ca. 1 time og 20 min.