Ingredienser
1 tærte
Mørdej
Fyld
1. Bland ingredienserne til mørdejen og ælt det sammen. Form dejen til en kugle, tryk den flad og stil den på køl i ca. ½ time.
2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Tryk dejen til i formens bund og sider og prik hul i bunden med en gaffel (så revner bunden ikke og forbliver flad, da dampen kan komme ud).
Bagetid:
Bag bunden i ca. 15-20 min nederst i en forvarmet ovn ved 200 °C (180 °C varmluft).
Til fyld:
1. Pisk fløden til skum.
2. Rør flødeost, creme fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Bland flødeskummet i.
3. Hak basilikummen medium grov og kom i fyldet.
4. Smelt den mørke chokolade og kom ¾ af det i bunden af tærten. Smør chokoladen jævnt ud. Lad dette tørre helt.
5. Skyl og skær jordbærrene i de ønskede stykker.
6. Kom fyldet i tærtebunden og læg jordbærrene ovenpå. Drys det sidste mørke chokolade over jordbærrene og afslut med et par basilikumblade.