Ingredienser
1 stk
Fyld:
Pynt:
1. Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
2. Rul ⅔ af dejen ud i ½ cm tykkelse.
3. Læg dejen i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Tryk forsigtigt dejen til formens bund og sider, og tryk den overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
4. Fordel frugten over formens bund og drys med sukker. Rul den resterende del af dejen ud i ½ cm tykkelse og skær den i strimler på ca 1 cm bredde. Læg strimlerne over fyldet som et fletværk.
Pensling:
Sammenpisket æg. Drys med sukker eller perlesukker.
Bagetid:
Ca 20 min i en 220 C forvarmet ovn (varmluft 200 C). Lad kagen køle af, tag den ud af formen og pynt med flormelis. Server evt med flødeskum smagt til med vanillesukker eller creme fraiche.