Ingredienser

1 brød og 10 kuvertbrød, eller 30 kuvertbrød

  • 450 g Amo Hvedemel
  • 100 g Amo Grahamsmel
  • 75 g blødt smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 dl ymer
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Æg til pensling

Julebrød m. snoning

Du skal bruge ca. 2/3 af dejen fra opskriften. Skær lidt af dejen fra ca. hvad der svarer til en bolle, rul den i to stykker. Sno stykkerne og tryk enderne sammen. Den øvrige dej former du til et brød. Pensl brødets overflade med sammenpisket æg og læg snoningen på. Lad brødet efterhæve og bag det som ovenfor. Af resten af dejen fra opskriften kan du f.eks. lave forskellige kuvertbrød.

Sådan gør du (1 time, 10 min.):

1. Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt ymer, salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt det sammen og tilsæt resten af melet sammen med det bløde smør. Ælt dejen, til den er smidig.

2. Del dejen i to dele og form dem til kugler, som sættes til hævning, lunt og tildækket, i 30 min.

3. Slå luften ud af dejkuglen og form det til et brød. Den anden dejkugle deles i 10 stk. og formes til kuvertbrød. Brødene sættes på en bageplade og efterhæver, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse. 

4. Pensl med æg.

Bagetid: Store brød 25-35 min., små brød 15-20 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).