Ingredienser
2 brød
1. Riv skallen af appelsinerne med den fineste side af rivejernet. Pres saften ud. Varm appelsinsaften i mikroovnen. Kom rosinerne ned i saften og lad trække mens dejen tilberedes.
2. Smuldr gæren ned i en skål. Tilsæt mælk, sukker, æg, smør, appelsinskal, krydderier og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen manuelt eller på laveste hastighed i en køkkenmaskine i ca. 10 min. eller til dejen næsten slipper skålens kanter. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen bliver for klistret.
3. Si appelsinsaften fra rosinerne. Hak chokoladen groft. Bland rosiner, sukat og chokolade ned i dejen.
4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 2 timer
5. Vælt dejen ud på en melet bagebord. Del i to dele (eller fire for mindre brød – sænk i så fald bagetiden til 30 min.) og form til glatte kugler. Slå dejkuglerne ned og form dem igen til kugler. Rul ud til ønsket længde. Lad brødene hæve yderligere 1 time under et viskestykke.
6. Sæt ovnen på 200 grader. Pensl brødene med æg. Bag brødene i den nederste del af ovnen i ca. 40 min. Læg eventuelt bagepapir over, hvis brødene bliver mørke.
7. Server med smør og myseost.