Ingredienser

20 stk. krumkager

  • 125 g. sukker
  • 2 æg
  • 125 g. smeltet smør
  • 100 g. kartoffelmel
  • 100 g. Amo Hvedemel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 dl. vand

Julens krumkager

Afprøv den norske tradition med krumkager, som er en sprød vaffelkage.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Begynd med at piske æg og sukker til en luftig æggesnaps. Smelt smørret, bland de tørre dele. Vend forsigtigt smør og de tørre dele i æggesnapsen. Tilsæt vandet. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  1. Tænd vaffeljernet. Bag kagerne gyldenbrune på svag varme. Læg kagerne direkte over på et omvendt glas eller kop, så de formes som små skåle.

Tips! Server krumkagerne med flødeskum og bær. Fyld først kurvene lige før servering, for at undgå de bliver bløde.