Ingredienser
20 stk.
Fyld:
1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt sukker og salt. Hæld melet (gem ½ dl til senere) og bagepulver i blandingen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i dejen. Ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
3. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i to. Rul hver del til en aflang kage (ca. 50x20 cm). Skær trekanter på ca. 10x10 cm og fordel æblemosen i midten af hver trekant. Fold hver hjørne af trekanten til midten og tryk til den sidder fast. Placér bollerne på en plade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 time.
4. Forvarm ovnen til 225°C. Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker.
5. Bages midt i ovnen i ca. 10 min. Lad bollerne afkøle på en rist under et viskestykke.