Ingredienser

Ca. 120 stk.

  • 400 g Amo Hvedemel
  • 250 g mørk sirup
  • 80 g sukker
  • 125 g smør eller margarine
  • 10 g fint hakket pomeransskal
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. ingefær
  • ½ tsk. nellike
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. vand

Klassiske brunkager

Tip! Pynt brunkagerne med mandelsplitter, glasur og sølvkugler.

Sådan gør du (1 time):

1. Varm sirup, fedtstof og sukker op til sukkeret smelter. Opløs potasken i 1 spsk. vand. Tilsæt potaske og de øvrige krydderier når massen er afkølet til håndvarm. 

2. Tilsæt melet og ælt det hele til en ensartet dej. Lad dejen hvile til næste dag eller til den er helt kold. 

3. Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med et glas, der er ca. 5-6 cm i diameter.

Bagetid i ovn: 5-7 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C)