Ingredienser

1 stk.

  • 165 g Amo Hvedemel
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 1½ dl fløde
  • 100 g smør eller margarine
  • 2 strøgne tsk. bagepulver
  • 1½ strøgne tsk. ingefær
  • 2 strøgne tsk. nelliker
  • 3 strøgne tsk. kanel 
  • Evt. den revne skal af ½ usprøjtet citron

Pynt

  • Flormelis
  • Kogende vand

Krydderkage

Kage med krydderier pyntet med glasur.

Sådan gør du (70 minutter):

1. Pisk æg og sukker sammen.  

2. Bland heri det smeltede, afsvalede smør eller margarine, Amo Hvedemel, bagepulver, krydderier, fløde og evt. revet citronskal. 


3. Rør dejen godt sammen, og kom den i en velsmurt form, der rummer ca. 1 liter. 


Bagetid:
 
I ca. 45 min. i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 165° C). 


4. Rør flormelis og kogende vand sammen til glasur med passende konsistens, og pynt kagen, når den er blevet kold.