Ingredienser

1 kage

Fragilite bunde

  • 2 spsk. Amo Hvedemel
  • 200 g finthakkede mandler 
  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis

Fyld

  • Friske bær (f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller blandede)
  • Evt. usaltede pistacienødder uden skal 
  • Vanilleflødecreme af
  • Kagecreme med vanille (fra brev) 
  • Flødeskum

Pynt

  • Citronmelisse

Luftig lagkage

Lagkage med fragilite bunde og friske bær!

Sådan gør du (60 minutter):

1. Hak eller blend mandlerne fint. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt derefter flormelis. Pisk igen og vend mel og mandler i. 

2. Lav tre runde bunde af dejen. Spred dejen ud på et stykke smurt bagepapir ca. 24 cm i diameter. Tegn evt. en cirkel bag på bagepapiret. Brug en tallerken som skabelon. 

Bagetid: 
Ca. 30 min. ved 130° C (varmluft 120° C). Derved opnås den tørre og sprøde overflade og lidt seje midte. Lad bundene køle af på bageriste. 

3. Lav vanilleflødecremen. Vend kagecremen sammen med flødeskum, ca. halvt af hver. 

4. Læg bundene i lag, skiftevis med vanilleflødecreme, friske bær. Drys evt. også med usaltede pistacienødder mellem lagene. Pynt med citronmelisse.