Ingredienser

Ca. 96 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g sukker
  • 125 g mandler

Pynt:

  •  Evt. mandler

Mandelkager

Sådan gør du (25 minutter):

1. Smørret smuldres i melet, og sukkeret blandes i. 

2. De smuttede mandler males, og blandes i. 

3. Dejen samles. 

4. Del dejen i 4 lige store dele, som trilles til pølser og hver deles i ca. 24 stk.

5. Tril dejstykkerne til valnøddestore kugler, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem flade.  Sørg for god afstand, da kagerne flyder ud under bagningen. 

6. Kagerne kan evt. pyntes med en mandelsnit. 

Bagetid: 
Ca. 10 min. ved 200°C (varmluft 180°C) på ovnens øverste rille. Kagerne må ikke blive for brune, så forsvinder mandelsmagen.