Ingredienser

2 st. brød

Manitoba brød

Et brød bagt på vores Manitoba-hvedemel, giver dig et ekstra saftigt, luftigt og stort brød. Takket været det høje glutenindhold binder det mere væske, hvilket er en del af forklaringen på, at det giver mere volumen på det færdige brød.

Sådan gør du (3 timer):

1. Opløs gæren i vandet.

2. Tilsæt melet og ælt dejen på maskine i 10 min på langsom hastighed, derefter på hurtig til dejen slipper kanten af skålen.

3. Tilsæt salt og ælt dejen til den bliver fin blank og smidig.

4. Kom dejen over i en skål lad den hvile tildækket i køleskab i minimum 1-2 time – men gerne til dagen efter.

5. Vend dejen ud på let meldrysses bord og del den i to stykker der formes til to brød.

6. La' brødene hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

7. Sæt brødene i ovnen ved 220°C (varmtluftovn), skru derefter ned til 200°C (varmtluftovn) og bag færdig i ca. 30 min.