Ingredienser

Ca. 50 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 200 g koldt smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • 1 æg

Fyld:

  • 250 g marcipan

Pynt:

  • 150 g overtrækschokolade

Marcipanknas

Pynt! Når kagerne er afkølet, dyppes den ene ende i mørk smeltet chokolade.

Sådan gør du (50 min.):

1. Bland mel og sukker sammen og hak det kolde smør i.

2. Smuldr dejen med fingrene, til der ikke er flere store klumper af smør.

3. Tilsæt ægget og ælt dejen til den er ensartet og glat.

4. Form dejen til en kugle. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i ca. 30 min. Nu har du en mørdej, der er nem at rulle ud.

5. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.

6. Rul marcipanen til en lang pølse på tykkelse med en lillefinger og læg den oven på den udrullede mørdej. Fold mørdejen omkring marcipanen og skær pølsen med skæve snit i trekantede stykker ca. 1,5 cm. i den brede ende.

7. Bagetid: Ca. 10 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).