Ingredienser

6 stk.

Sukkerbrød:

  • 180 g Amo Hvedemel
  • 6 store tempererede æg
  • 180 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld og pynt

  • 5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. Vanilje sukker
  • Ca. 6 spsk. mælk eller citronvand til at dryppe med
  • 6 strøgne spsk. lemoncurd
  • Ca. 125 g friske hindbær
  • 12 store jordbær og lidt blåbær.

Minilagkage med lemon curd og friske bær

Fejr vores nabolands nationaldag med masser af farve! Bag lækre flødekager med syrlig lemon curd og friske jordbær.

Sådan gør du (1 time, 10 min.):

  1. Forvarm ovnen til 170°C, over- og undervarme. Beklæd bunden af en springform (26 cm) med bagepapir. Smør kanterne og strø med hvedemel. Hæld overskydende mel fra.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  4. Hæld dejen i formen og bag på nederste rille i ca. 30-40 minutter, indtil sukkerbrødet er gyldent og gennembagt. Dæk evt. brødet med et stykke bagepapir i de sidste minutter for at undgå at sukkerbrødet bliver for mørkt.
  5. Afkøl sukkerbrødet et par minutter i formen, før du lemper det over på en bagerist til total afkøling.
  6. Tryk små kagebunde ud med et drikkeglas eller stor udstikker. Flæk bundene på tværs. Dryp bundene med mælk eller citronvand.
  7. Pisk fløden stiv med florsukker og vanilje sukker.
  8. Fyld kagerne med et tyndt lag lemoncurd, lidt creme og hindbær i halve.
  9. Smør kagerne op på top og sider med et jævnt lag creme. Pynt med skiver af jordbær, friske blåbær og hindbær. Pynt evt. med flag.