Ingredienser

16 pers

  • 400 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • 200 g smør eller margarine
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl fløde

Fyld:

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • Revet skal af en appelsin

Pynt:

  • 1 Sammenpisket æg
  • Nøddeflager
  • Perlesukker

 

Mors bedste kringle

Tip! Tilsæt marcipan til fyldet.

Sådan gør du (65 minutter):

1. Opløs gæren i den kolde fløde. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet.

2. Lad dejen hvile lunt og tildækket i ca 15 minutter.

3. Rul dejen ud til ca 15 x 85 cm og læg fyldet på langs midten.

4. Fold langsiderne op over hinanden og form 2 kringlestænger. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket ca 20 minutter.

5. Pensl med æg og drys med nøddeflager og perlesukker.

6. Forvarm ovnen till 200ºC (varmluft 180ºC) og bag kringlen ca 20 minutter.