Ingredienser

16 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 1 dl kold mælk
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt (2½ g)

Pynt

  • Æg
  • 25 g birkes

 

Nemme Tebirkes

Sådan gør du (35 minutter):

1. Opløs gæren i den kolde mælk. Ælt Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej, der hviler et par min. Dejen skal ikke forhæve.

2. Rul dejen ud i ca. 20 cm’s bredde og 65 cm’s længde, og pensl med samme pisket æg. 

3. Fold dejen sammen, så der er 3 lag. Vend bunden i vejret, og pensl den med sammenpisket æg, og drys med birkes. 

4. Skær dejen ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en bageplade med bagepapir, og hæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse. 

Bagetid: 
Ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) på ovnens nederste rille.