Ingredienser

Ca. 25 stk.

Fordej (Step 1):

Step 2:

  • 150 g Amo Hvedemel
  • 75 g smør (stuetempereret)
  • 60 g lys sirup
  • 2 g salt

Pynt:

  • 50 g smør
  • 100 g sukker

Fyld:

  • 3 dl piskefløde
  • 50 g frosne hindbær

Norske mini-fastelavnsboller

Den norske fastelavnsbolle er fyldt med en luftig hindbærskum, lavet på fløde og hindbær, der som det sidste bliver smurt med smør og vendt i sukker – en rigtig lækkerbidsken til alle med en sød tand!

Sådan gør du (2 timer):

1. Opløs gæren i vandet. Bland hvedemelet i og ælt i maskine i 7 min. Lad fordejen hvile i 40 min.

2. Bland de øvrige ingredienser i fra Step 2. Kør langsomt i 2 min. og lidt hurtigere i 4 min. Dæk dejen til og lad hvile i 10 min.

3. Rul dejen til en lang pølse, del dejen i 25 lige store stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dejen til og lad hæve i 40 min. Forvarm ovnen til ca. 220˚C (varmluft 200˚C). Bag bollerne i ca. 4-6 min. eller til de er gyldenbrune

4. Lad bollerne afkøle på pladen

Pynt:

Smelt smøret, pensl bollerne og vend dem i sukkeret

Fyld:

1. Tø bærene op og sigt væden fra. Pisk fløden til et luftigt skum. Mos bærene med en gaffel og bland dem forsigtigt i flødeskummet

2. Lav et hul på siden af bollerne. Kom fyldet med flødeskum og hindbær ind i bollerne. Fyld bollerne forsigtigt så de ikke sprækker