Ingredienser

Ca. 16 stk.

Lagkagebunde

  • 7 æg
  • 4 dl sukker
  • 2 vaniljestænger
  • 2 dl Amo Hvedemel
  • 2 dl kartoffelmel
  • 3½ tsk. bagepulver

Hvid chokoladeganache

  • 200 g hvid chokolade 
  • 1 ½ dl piskefløde 

Mascarponefrosting 

  • 150 g tempereret smør 
  • 450 g mascarpone
  • 5 dl flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker 

1 glas passionsfrugtscurd

Dekoration 

  • Kokosflakes
  • Chokoladeæg 

Påskelagkage med hvid chokolade

Bag påskens dejligste lagkage fyldt med mascarponefrosting, passionsfrugtcurd og hvid chokoladeganache. Så god!

Sådan gør du (1 time):

1. Sæt ovnen på 175°.

2. Smør og mel en form med aftagelige kanter (ca. 22 cm). Klip et bagepapir midt over og sæt det fast på siderne af formen, således at papiret stikker op. Pensl papiret med lidt smeltet smør.

3. Pisk æg og sukker luftigt. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ned i dejen. Tilsæt de tørre ingredienser, en ad gangen, under fortsat piskning. Hæld dejen i formen og bag i midten af ovnen i ca. 40 min. Prøv at stikke i dejen for at tjekke om bunden er gennembagt.

4. Lav ganachen. Bryd chokoladen og læg den i en skål. Varm fløden, den må ikke koge, og hæld den i chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet.
 Afkøl ganachen i vandbad og lad den stå i køleskabet en stund. Pisk den luftig med en elpisker, den skal være helt kold, når den piskes.

5. Pisk smørret til frostingen hvidt. Tilsæt mascarponen og pisk til en jævn tyk masse. Sigt flormelis og vaniljesukker i og pisk igen. Stil frostingen i køleskabet en stund, hvis den er for løs.

6. Del kagen i tre dele. Læg bundene sammen med et tyndt lag chokoladeganache, mascarponefrosting og passionfrugtscurd. Dæk hele kagen med den resterende frosting. Garner gerne ved at lave en rede af kokosflakes og chokoladeæg på toppen af kagen.