Ingredienser

Ca. 80 stk.

  • 1 ½ dl vand
  • 4 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 300 g smør
  • 1 spsk. stødt nellike
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 720 g (12 dl) Amo Hvedemel
  • 2 tsk. natron

Glasur: 

  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. citronsaft
  • 4 dl flormelis

Peberkager

Ingen jul uden klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så hvorfor ikke forberede dejen i forvejen og bage efterhånden. Denne opskrift kan også nemt halveres!

Sådan gør du (1 dag, 30 min.):

Dag 1:

1. Kog vand og sukker. Tag gryden af pladen og tilsæt sirup, smør og krydderier. Rør sammen til en jævn dej. Irør derefter melet blandet med natron. Dejen skal være løs, den bliver fastere, når den er kølet af.

2. Dæk dejen med plastfolie og lad stå i køleskab ca. 1 døgn.

Dag 2:

3. Forvarm ovnen til 225°C. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord og stik kagerne ud med kageforme.

4. Læg kagerne på bageplade med bagepapir og bag i midten af ovnen i ca. 5 min. Lad kagerne afkøle på pladen og løsn dem med en paletkniv. Opbevar kagerne under tætsluttende låg.

Glasur:

 Pisk ingredienserne sammen og kom glasuren i en sprøjtepose. Dekorer peberkagerne med glasuren.