Ingredienser

5 stk.

 

 

Fyld:

 

  • 250 g frisk spinat
  • 250 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 finthakket skalotteløg
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1 ½ spsk. kartoffelmel
  • 1 æggehvide (gem blommen til pensling)
  • Salt og peber 

 

Pirog med laks og spinat

Tip! Hvis du har en rest kødsovs er dette også perfekt som fyld.

Sådan gør du (1 time, 40 min.):

1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, durummel, hvedemel og olivenolie. Ælt det sammen til en glat og smidig dej.

2. Lad dejen hæve 2-4 timer i køleskabet eller 1 time ved køkkentemperatur.

3. Del den i 5 lige store stykker, og udrul til tallerkenstore cirkler, der lægges på en bage- plade med bagepapir. 

4. Skyl og rens spinaten. Blend laksen med creme fraiche og lidt salt. Rør farsen sammen med strimlet spinat, hakket løg, citronsaft, kartoffelmel og æggehvide. Krydr med salt og peber.

5. Fordel fyldet på den ene halvdel af hver cirkel. Læg den anden halvdel over, og saml siderne ved at trykke dem sammen med en gaffel.

Pensling:

Æggeblomme.

Bagetid:

Ca. 25 min. midt i en 210°C forvarmet ovn (varmluft 190°C).