Ingredienser

10 stk.

  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 225 g (ca. 2½ dl) Amo Hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 60 g pistacienødder (uden skal)

Frosting: 

  • ½ tsk. kardemomme
  • 80 g Philadelphia ost
  • 80 g smør
  • 5 dl flormelis
  • Ca. 2 dråber grøn karamelfarve

Garnering:

  • Pynt med hakkede pistacienødder

Pistacie cupcakes

Lækre cupcakes med ostecremetopping og hakkede pistacienødder er kræs for både øjne og gane.

Sådan gør du (35 minutter):

1. Pisk sukker og smør sammen til en luftig masse. 

2. Pisk herefter et æg i ad gangen. Ibland mel, bagepulver,salt og pistacienødder og rør massen sammen. Tilsæt mælk og rør igen.

3. Fordel massen i cupcakeforme, bag dem i den forvarmede ovn og afkøl, inden du kommer frosting på.

Bagetid:
Ca. 22–25 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 175°C).

Frosting:
1. Pisk stuetempereret smør med Philadelphia ost og kardemomme.

2. Ibland flormelis lidt ad gangen (ca.50 g). Tilsæt grøn farve efter smag.

3. Smør frostingen (den tykke cremede glasur) ud på dine cupcakes eller, hvis du ønsker det, sprøjt det på med en tyl.

4. Pynt med hakkede pistacienødder.