Ingredienser

20 stk.

 

  • 425 g Amo Hvedemel
  • 75 g blødt smør
  • 2 ½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt 

 

Fyld:

 

  • 150 g snittede rabarber
  • 50 g majsstivelse
  • 50 g sukker
  • ½ vaniljestang

 

Rabarberboller

Bollerne åbner sig en lille smule under bagningen – og så kommer rabarberne til syne.

Sådan gør du (1 time, 40 min.):

1. Opløs gæren i det lunkne mælk, tilsæt sukker, salt, hvedemel og det bløde smør.

2. Ælt dejen til den er glat og smidig – dejen skal være blød. Lad den hvile tildækket i ca. 30 min.

3. Slå dejen ned, del den i 20 stykker og form til boller. Lad dem hvile i 15 min. Lav en fordybning i bollerne med våde fingre eller bunden af et fugtigt glas.

4. Bland rabarberne med majsstivelse, sukker og vaniljekorn og fordel blandingen i bollerne. Pak dejen omkring fyldet, så bollerne er næsten helt lukkede. 

5. Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.

6. Pensl med et sammenpisket æg.

Bagetid: 

Ca. 15 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).

Pynt: Hvid glasur