Ingredienser

2 stk.

  • 600 g Amo Hvedemel
  • 25 g gær
  • 1 ¼ dl lunken vand
  • ½ mørk øl
  • 2 tsk. honning
  • Ca. 150 g skrællet 
  • groftrevet rødbede
  • 25 g havsalt
  • 1 spsk. frisk timian
  • 2 spsk. olie

Rødbedebrød

Tip! Du kan også forme dejen til 12 boller. (Bagetid 10-12 min.)

Sådan gør du (1 time, 40 min.):

1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt øl, honning, rødbede, salt, timian, hvedemel og olie.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Lad den hæve, lunt og tildækket, i ca. 1 time.

3. Slå dejen ned og form to brød som lægges på en bageplade og hæver i 30 min.

Pensling: Vand.

Pynt: Timian og lidt havsalt.

Bagetid: Ca. 25 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C)