Ingredienser

En roulade giver ca. 15 skiver

Fyld:

  • 2-3 stk. æble
  • 500 g vanilje kvark

Vanilje kvark:

  • 150 g kvark 
  • ½ dl stiftpisket flødeskum
  • 1 ½ spsk flormelis
  • ½ spsk vaniljesukker 

 

Pynt: 

  • Solbær eller andre bær

Roulade med æble

Tip! Sprækker din roulade ofte? Tilsæt en knsp. salt i dejen, så sprækker kagen ikke så let, når du ruller dejen.

Sådan gør du (40 minutter):

1. Forvarm ovnen til 200°C. Dæk en bageplade 30x40 cm med bagepapir.

2. Pisk æg og sukker porøst. Vend forsigtigt mel i blandingen.

3. Fordel dejen jævnt på papiret. Bages midt i ovnen i 4-5 minutter.

4. Drys lidt sukker på den nybagte kage og vend den over på et nyt stykke bagepapir. Fjern det bagepapir som bagen har bagt på.

5. Skræl og skær æblerne i mindre stykker. Kog dem i lidt vand med 1-2 spsk. sukker. Tag æblerne op når de er blødgjort lidt og lad dem afkøle.

6. Smør vanilje kvark på den kolde kage og drys æblestykkerne henover.

7. Rul kagen fra langsiden. Læg rouladen i køleskabet. Skær den i stykker og pynt med bær.